19 Mayıs 2011 Perşembe

Xi'an City Wall

Cin'in en iyi korunmus duvarlarindan biri olan Xi'an City Wall 1370 yilinda Ming Hanedanligi sirasinda insa edilmeye baslanmis. 13.7 kilometre uzunlugunda olan duvar, 12 metre yuksekliginde ve 14 metre genisliginde. Icerisinde 14 kilometrekarelik alani barindiran duvar o kadar geniski golf arabalari ile tur bile atabilirsiniz. Eger bisiklet kullanmayi seviyorsaniz uygun fiyata tek kisilik veya cift kisilik bisiklet kiralayip 360 derece Xi'an keyfi de yapabilirsiniz. Biz Mert'ten dolayi ne yazik ki bisiklet kiralayamadik ama bol bol dolastik.

Duvarin 4 kapisi bulunuyor. Dogu kapisi Changle (sonsuz nese), bati kapisi Anding (uyumlu baris), guney kapisi Yongning (sonsuz baris) ve kuzey kapisi Anyuan (sonsuz duzen). Guney kapisi gorunum olarak en guzel olani. Gozetleme kuleleri, kopruleri ve siperleri bulunan bu gorkemli duvar uzun yillar sehrin korunmasinda cok onemli bir rol oynamis.

Mert'de alani buyuk bulunca hic durmadi. Devamli kosturdu. Biz "oglum yavas bisiklet carpacak" demekten yorulduk ama o yaramazliktan yorulmadi. Hatta bir ara yine orumcek adamliga soyunup duvara tirmanmaya bile calisti. Neyseki boyu yetmedi :)






Mert duvarin uzerinde cok eglendi




O kadar cok kosmanin sonunda dinlenmek sart! :)



Tek kisilik veya cift kisilik bisikletler kiralamak mumkun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder