16 Mart 2011 Çarşamba

Yu Yuan - Yu Bahcesi

Shanghai'in en populer turistik yerlerinden biridir Yu Yuan. Yuan Cincede bahce demek. Yu Yuan'da 2 hektarlik kocaman bir bahce. Ama bahcenin yani sira tursitleri esas ceken bahcenin cevresindeki tapinak, yuzlerce magaza ve Cin yemekleri.

Yu Yuan sehir merkezine cok yakin. Taksiyle 15 dakikada ulasmaniz mumkun veya 10 numarali metro hatti yogun trafikten kacmak isteyenleri bu meshur alana ulastiriyor.

Adini verdigi turistik alanin buyuk bir kismini kaplayan Yu Yuan, 1559 yilinda Pan Yunduan'in ozel bahcesi olarak kurulmus. Bugun ise her gun yuzlerce turisti agirliyor. 30 yuan karsiliginda klasik Cin bahcesi ornegini olan Yu Yuan'i ziyaret etmeniz mumkun.

Yu Yuan denildigi zaman akla hemen Cin mimarisi gorunumunde dizayn edilmis olan hediyelik esya satan magazalar ve restoranlar geliyor.

Yelpazeden, bibloya, el isi hediyeliklerden muzik aletlerine kadar bircok secenek var burada. Cin mutfaginin da bircok lezzeti yine burada. Cesit cesit cin mantilari, cin makarnasi ve daha onlarcasi. Cin yemegi sevmeyenler icin Mc Donalds, Starbucks gibi seceneklerde mevcut.

Bu sabah Mert'i okuluna biraktiktan sonra fotograf cekmek icin sabah erkenden gittim Yu Yuan'e. Yaklasik 2 saat fotograf cektim. Yuzlerce fotograf arasindan sectiklerimi tek bir sayfaya sigdiramayacagim icin yine parca parca ekleyecegim.

Yu Yuan'e adini veren bahce ile basliyorum. Ama bu bahceyi gezmek en azindan birkac saat aldigi icin onceki gezilerimde cektigim fotograflari ekleyecegim.

Size de Yu Yuan'da iyi gezmeler diliyorum.


                                                       Bahcenin girisi



Bahce icerisinden kareler










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder