8 Mart 2012 Perşembe

Hong Kong

Fotoğrafları tab ettirmenin zamanı geldi hatta geçti bile. Bu aralar bilgisayar başında yaklaşık son 3 yılın fotoğraflarını ayıklamakla uğraşıyorum. Fotoğrafların içinde kaybolurken önceki seyahatlerimizden bloğumda yazmadığımı farkettim. Biraz yazı biraz fotoğrafla Hong Kong, Macao ve Thailand'daki geçmiş seyahatlerimizi yazacağım size. Bu ilk yazım "Hong Kong". Keyifli okumalar...




Gece kulüpleri, alışveriş merkezleri, restoranları, elektronik marketleriyle Hong Kong her zaman gözde.


İstanbul'dan direkt uçuş olması ve vize gerekmemesi seyahati kolaylaştırıyor. Bizim için Shanghai'dan uçmak daha kısa sürdü tabii :) İngiliz izlerinin hakim olduğu şehirde gezecek görecek çok yer var. 

Kowloon yarımadasından Hong Kong adasının muhteşem manzarası nefes kesen güzellikte. Adanın en önemli noktalarından biri olan Victoria Zirvesi görülmeye değer. Her yıl milyonlarca ziyaretçi akınına uğrayan şehrin muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz. 

Asya'nın en büyük deniz parklarından biri olan Ocean Park'da Hong Kong'daki önemli adreslerden biri. 

Alışverişi nerede yapacağım diyorsanız Hong Kong'dan teknelerle Kowloon Yarımadası'na geçip Tsim Sha Tsui'ye gitmelisiniz. Alışveriş merkezleri, mağazalar ve restoranlarla dolu caddede vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Hong Kong'a gidince şu pazarlardan birkaçınada muhakkak gidin. Stanley Market (Hong Kong adasında), Ladies Market (Kowloon'da) ve tabii elektronik marketi. 

Eğer küçük çocukla seyahat edecekseniz Hong Kong Disneyland en doğru adres. Biz Hong Kong'a 3,5 yıl önce gitmiştik. O zamanlar Mert henüz benimleydi ve 4-5 haftalıktı :) Onunla tekrar gitme şansını bulamadık. Ama küçük yaştaki çocukların Tokyo Disneyland'dan daha çok keyif alacağını düşünüyorum. Hem de daha tenha :)


Hong Kong ile ilgili detaylı bilgiye bu siteden ulaşabilirsiniz. http://www.discoverhongkong.com/eng/index.html






                                         Kowloon'dan Hong Kong manzarası






Hong Kong Disneyland












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder