Tarif Shanghai'da yaşayan arkadaşım Ayşegül'e ait. Her ne kadar onun kadar başarılı yapamamış olsam bile yine de çooook lezzetli oldu :)
Neler gerekli?
2,5 su bardağı su un
1 yumurta sarısı (akı dışına)
125 gr tereyağ (oda sıcalığında)
2,5 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kasığı mahlep (ya da 1 tatlı kaşığı sirke)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Susam
1 yumurta sarısı (akı dışına)
125 gr tereyağ (oda sıcalığında)
2,5 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kasığı mahlep (ya da 1 tatlı kaşığı sirke)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Susam
Nasıl yapıcaz?
Susam ve yumurta akı hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamura şekil veriyoruz. Üzerini önce yumurta akına sonrada susama batırıp önceden 170 derece ısıtılmış fırında susamlar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ben çörek otunu da çok sevdiğim için kullandım. Karar size kalmış.
Susam ve yumurta akı hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamura şekil veriyoruz. Üzerini önce yumurta akına sonrada susama batırıp önceden 170 derece ısıtılmış fırında susamlar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ben çörek otunu da çok sevdiğim için kullandım. Karar size kalmış.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder