8 Ocak 2012 Pazar

Asakusa, Ikebukuro ve Odaiba

Tokyo'da gezecek, gorecek o kadar cok yer var ki... Bu sefer gune Asakusa ile basladik.

Japonya'nin en onemli tapinaklarindan biri olan Asakusa Kannon Tapinagi diger adiyla Sensoji Tapinagi 1649 yilinda yapilmis. Sensoji kucuk bir Budist Tapinagi. Yaninda yer alan buyuk tapinak sonradan yapilmis. Ama ne yazik ki iki tapinakta ilk gunku gibi durmuyor. Savaslar ve depremlerle yikilan tapinaklar orjinal hallerine bagli kalinarak yeniden yapilmis.



Dilekler asilmis...




Mert yine ilgi odagi :)



Kullanma kilavuzu :)


Tapinagin ana giris kapisi Kaminarimon'un iki ayaginda tapinagin koruyucu tanrilari olan heykeller bulunuyor. Kapidan gectikten sonra hediyelik esyalarin, yelpazelerin, kimonolarin ve yiyeceklerin satildigi uzun bir cadde olan Nakamise Dori'ye cikiliyor. Onceden ne olarak kullaniliyordu bu cadde bilemiyorum ama su an tursitlerin en gozde alisveris yerlerinden biri.











Caddenin sonunda yer alan kapi Hozomon, Sensoji Tapinagi'na ulasmadan onceki son nokta.




Tokyo'da insanlarin sabri gercekten cok fazla. Hemen hemen her yerde sira bekleme durumu var. Ogle yemegi icin biz de siramizi bekledik ve sonunda el yapimi enfes noodle ve tempura ile karnimizi doyurduk.




Tapinagin cevresinde Rickshaw'a bindik. Rickshaw iki tekerlekli, insan tarafindan cekilerek kullanilan bir arac. Tamamen denge oyunuyla yonetilen Rickshaw Mert'in de gozdesi oldu.




Rickshawcu ve Mert cok iyi anlasti



Asakusa gezimizden sonra Ikebukuro'ya gectik. Burasi da Tokyo'nun her noktasinda oldugu gibi magazalar, restoranlar ve cilgin bir kalabalikla dolu bir bolgesi.




Ikebukuro'da biraz dolasip gece Tokyo'yu uzaktan izleyebilmek icin Odaiba'ya gectik. Odaiba 1850'lerde yapilan yapay bir ada. Savunma amacli yapilan bu ada 20. yuzyilin sonunda ticaret ve yerlesim alanina donusturulmus. Tokyo'ya Gokkusagi Koprusu ile bagli olan adanin en canli noktasi Decks. Alisveris merkezleri, magazalar ve restoranlarla dolu alandan Gokkusagi Koprusu'nu, Tokyo Kulesi'ni ve hatta Ozgurluk Heykeli'nin minik bir kopyasini bile gormek mumkun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder