13 Şubat 2011 Pazar

Universal Studios Singapore

Singapur'a gidip Sentosa adasini, Sentosa'ya gidip Universal Studios'u gormemek olmaz :)

Otelimizden kisa bir taksi yolculugu ile Sentosa adasina ulastik. Burada bir parantez acip Istanbul dogumlu ve 3 yildir Shanghai'da yasayan biri olarak bu iki kirli ve karmasik sehirden sonra Singapur'un temizligine, duzenli isleyen sistemine ve hayati kolaylastiran yonlendirme tabelalarina ve daha bircok kucuk detaya bayildigimi belirtmem lazim.

Universal Studios'a girmeden once bircok sey yuzunuzun gulmesine ve tatli bir yolculuga cikacaginiza sinyal veriyor. Cikolata ve seker dukkanlari sizi adeta icine cekiyor. Hele ki benim gibi tatli sevenler ve Mert gibi lolipop duskunu olanlar icin manzara ve lezzet muhtesem!

Tatli yolculugun sonunda bizleri sislerin arasinda boy gosteren Universal Studios'un meshur logosu, kocaman bir dunya maketi karsiladi. Internetten almis oldugumuz biletlerle bekleme ve sorun yasamadan hemen iceri girdik.

Ilk durak Hollywood :) Onlarca magaza ve kafelerle dolu uzun bir cadde. Caddenin her bir kosesinde filmlerden ve cizgi filmlerden firlamis kahramanlar... Shrek, Kung Fu Panda, Woody Woodpecker, Marilyn Monroe ve dahasi...

Mert pandayi gorunce hemen basladi "Panda paannnddaaa" diye bagirmaya. Bagirmanin sonu gelmeden solugu pandanin yaninda aldik. Hemen hemen butun kahramanlarla resim cekildik. Shrek seven Mert oyuncak Shrek'ten sonra sanirim o kadar buyuk bir Shrek'le karsilasmayi hayal etmedigi icin fotograf istemedi. :)

Panda, Woody derken Hollywood bitti ve meshur taksileri ile dolu New York caddesi basladi. Ardindan nefes kesici rollar coaster "Sci Fi City", Mertle rollar coaster'a sadece bakmayi tercih ederken kendimizi eski Misir'in icinde bulduk. Dinazorlar, Shrek derken karsimiza Madagascar kahramanlari ile dolu donmedolap cikti. Mert'le kisa bir bekleyisten sonra yerimizi aldik ve basladik turlamaya. 

Bol yagmurlu ama keyifli bir Universal Studios mecerasi sonrasinda kucuk adadan buyuk adaya trenle donduk.



Gokden lolipop yagiyor :)


Hollywood

























   

2 yorum:

  1. bende bu yaz için Kuala Lumpur, singapur ve Bali adası gezisi planladım. Singapura gittiğimizde bir tam günümü Universal Studiosa ayırmayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Keyifli bir tatil diliyorum!
    http://www.egzotiktatil.com'u tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil