15 Şubat 2011 Salı

Orchard Road & Fish SPA

Singapur'un en meshur alisveris caddesi "Orchard Road"

Yaklasik 2 kilometrelik bir cadde, onlarca alisveris merkezi, yuzlerce dizaynir ve iyi bilinen markalar, restaurantlar, cafeler, barlar, sinemalar, plazalar, oteller...

Istanbul'un Bagdat Caddesi'ni andiriyor ama en buyuk farki sehrin gobegindeki bu cadde yemyesil ve piril piril. Gordugum tum Singapur gibi.

Muson yagmurunun azizligine ugradigimiz zamanlarda alisveris merkezleri kurtarici oldu. Iste o alisveris merkezlerinin birinde "Fish SPA" ilgimizi cekti. Koh Samui'de gormustuk ama firsatimiz olmamisti gitmeye. Mert'de ogle uykusunu uyurken hemen deneyelim dedik. Kucuk akvaryumlar icinde yuzlerce irili ufakli balik. Once ayaklarimizi yikadilar sonra ozel terlikle akvaryumlarin bulundugu odaya alindik. Platforma oturup ayaklarimizi akvaryuma sokar sokmaz onlarca baligin saldirisina ugradik. Gidiklanma konusunda efasane olan ben, Mert'i uyandirmamak icin ilk 4-5 dakika ayaklarimi suya sok cikar yaparak kahkahalarima engel olmaya calistim. O sirada Kursat yanimda gayet sakin oturmus, baliklardan ayaklari gorunmez bir sekilde Fish SPA ile ilgili bilgileri okuyordu.

"Doktor balik", "Kangal balik", "Turk baligi" gibi bircok isme sahip olan bu mucize baliklarin ana vatanlarindan birinin de Turkiye oldugunu ogrendik. Olu derileri yiyerek egzama, sedef gibi deri hastaliklarin tedavisine de yardimci olan Fish SPA'lar, Singapur, Thailand, Endonezya, Filipinler, Hong Kong, Ispanya, Fransa, Hollanda ve daha bircok ulkede mevcutmus. 

15 dakikalik gidiklanmanin sonunda yumusacik ayaklarla ayrildik minik baliklardan. Bir daha denk gelirsem onca gidiklanmayi goze alarak bir 15 dakikaya daha kesinlikle "Evet" derim :) 

Mert'de cok sevdi Orchard Road'u. 3 saatlik gezimizde uyudu, karnini doyurdu ve sokaklarda boy gosterdi. Biz dolasirken ne yesek diye dusunurken Mert her zamanki gibi "Pizzaaaaa" dedi ve bizde solugu pizzacida aldik. Asagidaki fotograflarda Mert'in agzinin cevresinin pizzadan onceki ve sonraki halini goreceksiniz. Afiyetle yedi pizzalari :)

Singapur'da hem alisveris yapmak hem de farkli deneyimler yasamak istiyorsaniz Orchard Road iyi bir secim.
















Pizza keyfi






Fish SPA



1 yorum:

  1. O baliklari bir ben bilirim, bir de GKS.
    Superdi... (KC)

    YanıtlaSil