23 Nisan 2012 Pazartesi

Luoyang - Longmen Grottoes

Geçtiğimiz haftasonunu çok keyifli ve dolu dolu geçti. Çin'in eski zaman başkentlerinden biri olan Luoyang'la başladı yolculuğumuz. Longmen Grottoes, White Horse Temple ve Luoyang'ın meşhur Peony Fair'i gezdik. Filme konu olan Shaolin Tapınağı, Forest of Pagodas ve Shaolin Kungfu Okulu'da görülmeye değerdi.

İşte bütün bu saydıklarım ve daha fazlası :)

LONGMEN GROTTOES ( Longmen Mağaraları)

Luoyang'ın güneyinde Xiangshan ve Longmenshan dağları arasında yer alan Longmen Grottoes yaklaşık 1 km lik alanda 1352 mağara, 100.000'den fazla heykel, 40 pagoda ve 3600 tablet ile Çin'in Budizm açısından en önemli 4 mağarasından biri.

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi'ne alınan mağaralar yüzyılların emeği. En önemli ve en büyük parçası olan 17.14 metrelik Buda ise nefes kesiciydi. 

O kadar çok ziyaretçi vardı ki... %99.9'u yerli turistlerdi. Biz budalara ve mağaralara hayran hayran bakarken Çinlilerde Mert'e aynı şekilde bakıyorlardı :) 2 günde gittiğimiz heryerde aynı kalabalık devam ediyordu. O kadar çok kişi Mert'le fotoğraf çektirmek için izin istediki sonunda "Ona sorun o isterse olur" demekte buldum çareyi. Mert ise en sonunda "noooo" diye bağırarak, yüzünü saklayarak ve isyan ağlamalarıyla fotoğraf taleplerini geri çevirdi. Onun yerine ben ve Kürşat kimi zaman Çinlilerle fotoğraf karesinde yer aldık :)

Koca heykellere ulaşmak için yüzlerce basamak tırmandık. 2 günde kaç kilometre yol yürüdük bilmiyorum. Bebek arabasız ilk tatilinde bizlerle birlikte durmadan yürüyen Mert bizlerden ve gruptaki herkesten tam not aldı. Gruptaki çocukları dört gözle takip eden ve onların her yaptığını yapmak için can atan küçük Kungfu masterım haftasonunun yıldızıydı :)


                                            En büyük heykel ve Biz :)


Kulağı benim boyumdan uzun!  :)))




Heykellerle dolu yüzlerce mağara...




İlgiden bıkıp anne kucağına kaçmak :)



Mağaraların heybetli giriş kapısı


Nehrin iki yanında bulunan dağın birinde mağaralar diğerinde ise kocaman bir tapınak yer alıyor... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder