29 Ağustos 2011 Pazartesi

Mert Saroz'da :)

Uzun bir aranin ardindan hepinize "Merhaba!" :)

Saroz ve Bodrum dolu 1,5 ayin ardindan Shanghai'ya geri donduk. Jetlag bu seyahatte en cok beni vurdu. 1,5 haftanin ardindan yeni kendime gelebildim.

Ne zamandir aklimda blogum ama Turkiye'ye bilgisayarimi goturmedigim icin yazi yazamadim. Anlayacagiz cok yazi ve fotograf birikti. Kursat seyahate ciktikca bende aksamlari bilgisayar basina oturup birikenleri ve yenilerini sizlerle paylasmaya devam edecegim.

Bu yazki Turkiye seyahatimizin ilk duragi Saroz oldu. Iste detaylar...

11 saatlik uçak yolculugu ve üzerine 4 saatlik araba yolculugunun ardından Saroz'a vardık.

İtiraf etmeliyim Mert büyüdükce ucak yolculugu kolaylaşıyor :) 1 yasina kadar yani bebekken de cok rahatti. En zor donem 1-2 yas arasiydi. Ucaktaki pusete sığmıyordu. Koltuğu da olmadigi için kucaktan başka seçeneği yoktu. 11 saat kucakta ne kadar dayanabilecegini ve dayanabilecegimizi siz duşunun artık! Neyseki 2 yasından sonra bilet alma zorunluluğu başladığı için kendi koltuğunda yolculuk keyfinin tadına varıyor artık. Hatta öyle ki uçuştan 4-5 gün once "Anneeee ucaaakkk!" diye tutturuyor. Ne okul, ne yemek, ne oyun... tek derdi uçak :)

Uzun lafin kısası kendisini ifade eden ve laftan gayet iyi anlayan oglumla keyifli bir yolculugundan ardından cennet Saroz'a vardık.

Dışarı çıkmayı cok seven Mert Saroz'u da cok sevdi. Cunku her gun ve neredeyse butun gun disaridaydi. Dedesiyle bahce suladi, kimi zamanda anneannesi ve dedesini suladi ;) ,deniz kenarinda saatlerce suyla oynadi. Anneannesi ve dedesiyle yuzen Mert babasinin gelisiyle kolluklarini takarak yeni rekorlara imza atti.

Mert 1 yil aranin ardindan gordugu kuzeni Ege'ye, yengesine ve dayisina kavusmanin sevincindeydi. Ilk dakikadan itibaren gozu Ege'nin ona aldigi hediye paketlerindeydi. Paketleri acana kadar bize rahat vermedi.

Ege bana "Halaaaa" diye seslenip oyunlar oynadikca Mert'imin kiskanclik kat sayisi artti. Hatta oyleki Ege'ye "Hayir o benim halaaaammm!" diyerek beni paylasmayi reddetti. Cok sirinlerdi :)

Mert bir cok yeni arkadas edindi bu yaz. Kendinden 1 yas kucuk olan Kuzeyle deniz kenarinda bol bol oynadi. Melay ablasi ile bahcede havuz keyfi yapip, Nebiye anneannesinin bahcesinden kopardigi kayisilari afiyetle yediler.

Tarcin Mert'in bu yazki favorisi oldu. Feden annennesinin tatli kizi Tarcin, Mert'in elinden kurabiyeleri kapti, kimi zaman oyuncak kavgasi bile yapildi. :) Bu arada Bilge ve Pervin anneanneleride elma, kayisi ve cileklerle Mert'e bol bol vitamin takviyesi yaptilar.

Bu yazin en onemli gelismesi Mert'in tuvalet egitimi oldu.  Aslinda bu egitimde en buyuk pay annenannesine ait. Iki gunluk basarisiz denemenin ardindan ben umidimi kesip beze geri dondum. Mert bezli oldugu halde tuvaletini soylemeye devam etti. Tabii is bittikten sonra :) Mert bezi istemedigi ve yaptiktan sonra bile olsa soyledigi icin annem Mert'in hazir oldugu konusunda israr edince yine denedik. Tabii ki de arada bircok su kacagi vb oldu. Annem devam etme konusunda israr etti, beni de ikna etti. Sonuc basari! :) Bezsiz dolasan, tuvaleti gelince soyleyen oglumu gordukce mutlulugum artti. :)

Uc dilden tek dile donunce Mert'in yarim yamalak cumleleri akicilasti ve daha anlasilir oldu. "Anne bu neeee?" sorunun pesine "Nedeeeen?" eklendi. Neden sorusunu yine hep nedenler takip ediyor. Sonu gelmeyen bir dongu yani.

Mert'ten bir kac yeni cumle:

Italyan grameri ile Turkceyi birlestiren oglum. Soru cumlesi kurmak icin kendince bir cozum buldu. Eger cumlesinin son kelimesini uzuuuunca soylerse bizim sonuna soru isareti koymamizi istiyor demektir :)

Mesela bahce sulamak istiyor. Dedesine soracak ve izin alacak. "Dede, ben bahce sulaaaaaa?" 
"Anne ben deniz giiiiiiiit?"
"Anne bak ne kadar komancan!!!" (kocaman)
"Dig dig didak! Mumurtam sicak!" (Gid gid gidak yumurtam sicak)

Mert'i en cok sevindiren olay ise babasinin supriz ziyareti oldu. Mert hem ozlemini giderdi hem de Kursat'in bir daha ki gelisine kadar beni yedi :)

Saroz'da keyifle gecirdigimiz bir ayi buraya kelimelerle sigdirmam cok zor. Ama belki fotograflar daha rahat anlatir. :)


          Iste tatil!!! Tum tatil boyunca bahcede top oynadi, bahce suladi ve denize girdi :)





Mert ve Ege




Doyamadigim kofteler!!! :)



Anneanne, dede ve torunlar


Biz ve cocuklar



Kuzenler pisti oldu :)


Havuz keyfi :)




I'm the king of the world! :)


Mert, Tarcin ve Kimyon :)