29 Nisan 2011 Cuma

Taikang caddesi

Cin'in eski yasam tarzindan vazgecmemis ayni zamanda icerisinde modernizmi yakalamis bir yer Taikang Caddesi.

Caddede dolasirken iceride sakli olan suprizden haberiniz olmuyor. Disaridan bakildiginda eski Cin mahallesi ama iceri girdiginizde sizi bambaska bir dunya bekliyor. Birbirini kesen irili ufakli onlarca caddede yer alan restoranlar, galeriler ve magazalar.

Shanghai'ya ve Cin'in bircok sehrine ait fotograflar ariyorsaniz burasi dogru adres. Onlarca galeriden birinde istediginiz gibi bir fotograf veya yagli boya tablo bulmaniz kacinilmaz. Ayrica kendi veya sevdiklerinizin resmini de yagli boya tablo yaptirabilirsiniz. 

Galerileri gezdikten sonra bircok farkli mutfagin bulundugu restoranlarda yemek yiyip, baska bir caddedeki kafede kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Alisveris icin de bircok secenek bulunuyor bu labirentte. Ahsap esyalar, kasmir, dizaynir kiyafetler, taki, inci, oyuncak, ev esyalari ve daha bircok sey.

Butun bunlarin yaninda en guzel sey halen bircok evde yasayan Cinlilerin olmasi. Yani siz kahvenizi yudumlarken yan evden gelen uzakdogu melodilerini dinleyebilir veya caddeleri kesfederken Cinlilerin gunluk yasamlarina sahit olabilirsiniz.






















27 Nisan 2011 Çarşamba

23 Nisan kutluuu olsuuun!!!

Ilkokul yillarimda 23 Nisan'i iple cekerdim. Oncesinde okullarda dolu dolu bir hazirlik olurdu. Siir ezbelemeler, dans gosterileri, sarkilar... Cok onemli bir bayramdi 23 Nisan Ataturk'u Anma ve Cocuk Bayrami. Turkiye Cumhuriyeti'nin bas mimari Ataturk Cumhuriyeti aydinliga tasiyacak olan cocuklara armagan etmisti bugunu. Biz de ellerimizde Turk bayragi ve Ataturk resminin oldugu bayraklarla en guzel 23 Nisan sarkilarini soyleyerek kutlardik bu ozel gunu.

TRT'de onlarca ulkeden gelen cocuklarin yerel kiyafetlerle sergiledikleri danslari izlemek en buyuk eglencelerimizden biriydi. Okul cevreleri baloncular, oyuncakcilar, pamuk sekerciler ile dolardi. Leblebi tozu satilirdi. Kucuk paketlerde renkli kolonyalar, semsiye cikolatalar vardi. Cocuklarin elinde klasik tek renkli yuvarlak balonlar olurdu. Sonra tavsan kafasi seklinde balonlar cikmisti. Dedem bize o balondan aldiginda ne kadar sevindigimi hatirliyorum.

Sadece 25 yil oncesindeydi bu yasananlar. Simdi ise hem zamanin hizla ilerleyisine ayak uyduran teknolojiye ve onun getirdiklerine yenildik. Ve de en onemlisi siyasi goruslerin maddiyat icin tum bu guzel ve onemli maneviyati satmasina...

Ama biz Shanghai'da yine 25 yil oncesindeki gibi kutladik 23 Nisan'i. Turkiye Cumhuriyeti Shanghai Baskonsoloslugu ve burada yasayan gonullu Turk ailelerinin aylar oncesinden baslayan emek dolu calismalari bize keyif dolu saatler yasatti.

Cin'de yasayan Turk cocuklari coskulu 23 Nisan sarkilari soylediler, dans ettiler. Bu ozel gunu bizlerle paylasmaya gelen yabanci arkadaslarimizla biz de bu coskuya katildik.

Pamuk sekerci cocuklara pamuk seker, palyaco balonlar dagitti. Patlamis misircinin onunde uzun kuyruklar oldu. Birbirinden lezzetli Turk yemekleri ikram edildi. Cocuklarin en sevdigi palyaco ve balon gosterileri yapildi.

Herkesin yuzunde yine kocaman gulumsemeler vardi. Mustafa Kemal Ataturk'un gelecegin isiklarina armagan ettigi bu ozel gunu Turk, Cinli, Alman, Italyan ve onlarca ulkeden arkadaslarimizla hepbirlikte nese icerisinde kutladik.

Mert'in yabanci arkadaslari da aileleriyle geldiler. Cocuklar cok eglendi, tabii anne babalar da hem sohbetin hem de lezzetli yemeklerin tadini cikartti.

Bizim 23 Nisan kutlamamiz Turkiye'den cok uzaklarda olmamiza ragmen eski, bildigimiz tadda gerceklesti. Umarim hepimiz gelecek yillarda bu ozel gunu artan keyiflerle kutlariz, dunyanin neresinde olursak olalim.



       Shanghai Baskonsolosu Deniz Eke Hanim Turkce ve Ingilizce acilis konusmasi yapti 


Cocuklar birbirinden keyifli 23 Nisan sarkilari soyledi.


Shanghai'in fistik kizlari hem dans ettiler hem de bizi dans ettirdiler :)



                                              Palyacolar farkli sovlar yapti



Balon gosterisi muhtesemdi


                                                      Ve yorgun 23 Nisan cocugu :)


  

26 Nisan 2011 Salı

Manken Mert

Gecen hafta Mert yine bir katalog cekimine katildi.

Iste manken Mert! :)















21 Nisan 2011 Perşembe

Paskalya Festivali

Ni hao! :)   (Cince "merhaba" demek)

Bugun okulda Paskalya Festivali vardi. Annelerimiz de butun gun bizimle birlikte eglencelere katildi.

Arkadaslarim, annelerimiz ve ogretmenlerimizle sinifta biraraya geldik. Ogretmenim Hannah once bize mumurta avinda kullanacagimiz cantalari ve uzerinde mumurta resmi olan kagitlar verdi. Mumurta resmini boyadik. Cantalarin icine kucuk kucuk kesilmis kagitlar koyduk. Boylece toplayacagimiz mumurtalar kirilmazmis :) Sonra hepimize birer beyaz mumurta verdi. Once hemen isirmaya calistik mumurtalari. Ama sabahlari yedigimiz mumurtadan degilmis, kopukten yapilmis mumurtaymis. Sonra onlari da boyadik ve cantalarimiza koyduk. Renkli sapkalarimizi takip bahceye ciktik ve mumurta avina basladik. Mumurtasini bulan buyuk bunnynin (tavsan) yanina gidip mumurtayi verdi ve karsiliginda cikolata aldi. Hemen cikolatalarimizi yedik tabii :)

Bahcede bir suru de kucuk canli bunny vardi. Onlar bizden kacti ama biz kovalamaktan hic vazgecmedik.

Cikolata keyfinin ardindan sinifimiza cikip dans ogretmenimiz Kiki'yle sarkilar soyleyip dans ettik. Cikolatalari eritip ogle yemegine yer actik :)

Sonrasinda lezzetli bir ogle yemegi ve bahcede arabalarla oyun tabii :)

Bugun cok keyifli gecti. Oyunlar oynadik, resim yaptik ve en onemlisi bunnyle tanistik :) Bunny o kadar buyuktu ki... ilk basta cok korktum. Hemen annemin bacaklarina sarildim. Aradan zaman gectikce alistim ve cikolatayi gorunce korkumu unutup hemen bunnynin yanina gittim. Tamam itiraf ediyorum cikolata olmasaydi o kadar cok yaklasamayabilirdim bunnye :)

Iste Paskalya (Easter) festivalimiz...

                                       Ilk once sinifta oyuncaklarla oynadik
                      

Herkes gelince Hannah cantalarimizi dagitti


Hepbirlikte mumurta boyadik




Iste bize cikolata veren bunny :)


Annem devamli poz vermemi istiyor :)


Bahcedeki mumurtalarla ve bunnylerle oynadik



Ogretmenlerim Hannah, Dai ve sinif arkadaslarim. Cikolata yerken...


Kiki yine bizi cok eglendirdi


Bunlarda benim okulda yaptigim resimler. Begendiniz mi?